Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2012 11:21 - "Енергия на килограм" - брауновият газ и свободната енергия
Автор: barborok Категория: Новини   
Прочетен: 4784 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 19.05.2012 19:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       
           Дълго време мълчах на тая тема , но след последният "научнопопулярен- документален"  филм , който за пореден път ме втрещи, вече нямаше как да не си отворя голямата уста. Филмът е поредният "творчески" напън за замъгляване на съзнанието на истеричните лелички и чичовци и деца олигуфрени , пропуснали часовете по химия и физика още от пети-шести клас. В него се говори за един гениален учен "професор",  чийто откритие ще спаси света от  зависимостта на ЕНЕРГИЙНИТЕ ДИКТАТОРИ... както винаги , такива учени виреят само в Австралия , умират след съмнителни обстоятелства , и някой има открадва патентите и изобретенията . Пример е откривателя на свободната енергия - всички знаете кой е , или откривателя на "перпетуум мобиле" Нелсън Камю (идентична биография кат на Юл Браун, гонен в собствената си държава ... отива в Австралия....  големите компании... умира ... няма двигател-генератор !!! някой го откраднал!!! ) . Няма да споменавам за Перендев, Бедини и другите останали шарлатани....

        Не искам да рзглеждам филма кадър по кадър ,затова ще го преразкажа по- накратко . Както винаги при тези филми се започва с представянето на един гооооляяям капаците- учен - професор. Така се познават фалшивите истории, целта е да се създаде респект и доверие  към някаква "гениална" личност . Както винаги дребната фактология куца , пропускат се ДРЕБНИ технически детайли и се слагат кадри изрязани отнякъде и изкарани от контекста. Пример е как брауновата горелка сублимирала волфрамова пръчка, кадъра е на едно желязо го горят, не даже не го горят, ами го нагорещяват до червено с една горелка. Въпроса е , горелката за браунов генератор ли е свързана , волфрамовата пръчка волфрамова ли е  и кога точно да видим процеса на сублимация??? Такъв процес в целият филм не бе показан . Ама както и да е ... друг въпрос : защо никой от участниците не показа някакви факти в цифри и мерки. Например:  за получаването на еди колко си литра "чудодеен " газ , даващ еди колко си вата или джаула или калории или каквото си щете там , какво количество енергия е изразходено??? 

        Нека разгледаме процеса описан в целия филм. Описваният браунов газ всъщност е една водородно кислородна смес получена от вода. Като имаме в предвид , че водорода гори отлично а кислорода много добре поддържа горенето, означава , че имаме отлично гориво създадено от вода!!! А вода бол!!! Велик е тоя човек Юл Браун , че го е измислил това...!!! Да ама не !!! Разлагането на вода за горивен газ е измислено преди десетки , ако ли не стотици години. Проблема е там , че всички начини за разлагането на водата са енергоемки , бавни , и енергията която се влага в едно количество получен газ е повече от енергията която газът ще даде при изгарянето си . Тука извинението на изпълнителят е , че ползва не коя да е енергия ами електрическата енергия на Тесла , която била много евтина бърза мощна и нищо не струвала щото била с много специална честота .... искам скептиците да си представят как в единият край на машината влагаш един джаул енергия и на другия край излизат десет джаула енергия .... искам първите хора които напишат оплюващи коментари под поста  да ми го обяснят това нещо!!! 
      
      Добре , разбрахме че процесът е непечеливш , обаче такива генератори наистина съществуват , и такъв газ също . Само откъде да вземем ток ?!?!? Тук на помощ се притичват нашите съблогъри samvoin , narrep i universalnia  и донасят набързо скалъпен от местната железария  генератор на Тесла за свободна енергия и всичко тръгва по мед и масло и газ...  (свободната енергия не се генерира а събира, научете си материала малоумници!!!) 

       Та говоря си аз за енергия ... тя фърчи улеву у десну насякъде , свободна като пеперутдка , ама няма кой да я фане. Истината обаче е само една  , физиката е точна наука която метафизиците не са я чували даже. Няма да цитирам закон за запазване на енергията защото не го и знам , или законите на Нютон. Много отдавна съм се отказал да изобретя перпето мобиле ... бях много малък и се опитвах да го направя от детски конструктор от тия с пластините, и с болтове и гайки....  само не мога да разбера как възрастни хора които се имат за интелигентни се връзват на подобни простотии и вярват сляпо... ВСИЧКО МОЖЕ ДА СТАНЕ ,,,, САМО ДА...                                                               ......винаги има едно " ....САМО ДА...."



Гласувай:
6



1. vmir - Не е за вярване що глупост, инат и омраза се натрупват от вярванията в чудодейни "решения" като т.н. "Браунов газ"
19.05.2012 11:32
Верно, човешката глупост и будалащина са безгранични.

Съгласен съм с постинга.
цитирай
2. анонимен - ;)
19.05.2012 21:29
Ти защо мислиш, че ние може да сме специалисти и да почнем да те оборваме...
Нищо не разбарах от възмущението ти. Пиши си в специализирани сайтане, след като си припомниш оня закон - за запазване на енергията и откъде-накъде на Нютон?
Май и ти си един обикновен лаик.
Бегай да учиш за Джаул-Ленц
цитирай
3. zlokuche - Барборок, не си прав. Въпросният ...
20.05.2012 13:18
Барборок, не си прав. Въпросният газ го има - в червата на авторите на разни такива изкукании след като са преяли с боб. И не само че го има, но и може да бъде използуван като източник на енергия. Оставям на читателите да се сетят как.
цитирай
4. анонимен - Ей, Барборок, къзе барборясваш,
27.05.2012 15:17
я виж някакъв aviocosmosbg какви ги е сътворил! Любимият ти ХААРП! Бах ти простотияга - с радиолокатор щял да предизвиква земетресения!
цитирай
5. barborok - авикосмоса няма да го коментирам ...
28.05.2012 10:21
.... оня вика "зако да даваме милиарди долари за да излетим в космоса с някви скъпи ракети и космодруми , като можем супер евтино и лесно да огънем времето и пространството... само гадовете Масони и NWO да ни разрешат...."
цитирай
6. barborok - анонимен 2 ....
19.06.2012 08:41
.... чел недочел , се изхвърли като чекия на пясък .... прочети пак абзаца , там има едно "или" .... " ..... закона за ..... ИЛИ Нютон ....." , говорим за каличества енергия и сили (едното може да се трансформира в другото) ... много си смотан ...
цитирай
7. mikii - Истина или измама?
21.01.2013 09:54
ИЗМАМАТА БРАУНОВ ГАЗ
Разлагането на водата чрез електролиза на водород и кислород е известно отдавна. Така получената смес от газове изгаря имплозивно. При подходящи условия може да се подаде към горелка с малък отвор и там да гори безопасно със син пламък. При изгарянето се получава вода. Все пак за да разложим водата с електричество е нужна някаква енергия. В най-добрият случай тя ще е равна на енергията получена при горене на газовете. На практика не е така – енергията вложена за разлагане на водата е по-голяма от тази получена при горенето. Ето защо използването на такъв тип горелки е неоправдано. Освен това при самото горене се получава вода, която попадайки върху нагряваният детаил се изпарява и така го охлажда.
При двигателите с вътрешно горена положението е още по-отчайващо. Сместа от водород и кислород изгаряйки намалява рязко обема си – т.е. – в цилиндъра на двигателя не би създала никакво налягане. Твърденията, че може да се задвижи двигател с вътрешно горена с подобно смес са лъжа – досега няма такъв работещ двигател. Но дори и да се направи двигател работещ на вакуумен принцип – сами можета да си направите сметката какво огромно количество газ ще е необходимо за да се захрани. Да допуснем, че двигателят ви е с работен обем 2000 кубични сантиметра /2 литра/ При 1000 оборота в минута това прави 2 000 литра газ! А при 3 или 5000 оборота???
Добавянето на подобна газова смес към обикновен бензинов двигател/или дизелов/ също не би допринесло с нищо за икономия на гориво или подобряване на работата му. Икономиите от порядъка на 30 – 40% са измислица.
Пиша това защото лично съм разлагал вода с електричество и изгарял в горелка. Експерементирал съм при различни напрежения и токова с различен брой пластини в електролизера. Например при 10 пластини с размер колкото ученическа тетрадка и 36 волта захранване токът е от порядъка на 10 – 15 ампера!!! Това прави над 360 вата. Полученият пламък е с мощност колкото на запалка - гори със син пламък – наподобява горелка но когато го насоча срещу ръката си веднага се получава конденз от вода . При опит да разтопя метал – например домакинско алуминиево фолио - не се получи нищо освен конденз на вода върху фолиото и леко загряване – едва ли повече от 100 градуса.
Твърдението, че има някаква тайна резонансна честота на водата при която рязко се ускорява реакцията също е лъжа. Катализатор също не съществува.
Много от клипчета разпространени в интернет показващи работатана такава горелка са измама. Използвани са горелки на пропан или друг горлив газ.
И защо „Браунов газ” ??? 100 години преди раждането на Илия Вълков електролизата ни е била позната.
miki57@abv.bg Милко Милков

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: barborok
Категория: Забавление
Прочетен: 234804
Постинги: 79
Коментари: 289
Гласове: 231
Архив